Holland
In de serie “Holland” draait het om trots zijn op mijn vaderland en de dingen die voor mij typisch Nederlands zijn. De rijke, warme kleuren en het mysterieuze licht in de schilderijen van Rembrandt, Delfts-blauw, tulpen, klompen, drop, de eeuwige Elfstedenkoorts en natuurlijk de oranjegekte.
De welvarendheid en trots van de Gouden Eeuw, onze prachtige tulpen en Delfts-blauw.
Het vieren van de lente met een vruchtbaar regenbuitje. Lente, de tijd van tulpen, nieuw leven en een zwak zonnetje dat de donkere winter verdrijft.
(op de achtergrond “Gezicht op Haarlem van Ruisdael”)
Zwermen toeristen die de Amsterdamse coffeeshops overspoelen, als vlinders op zoek naar de onweerstaanbare zoete nectar.
Een lentebloem of een herfstvrucht, het blijven blauwe druifjes.
Onze Nederlandse driekleur was oorspronkelijk oranje-wit-blauw en is ontstaan rond 1630. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog met Spanje hadden de Watergeuzen als strijdkreet “Oranje boven”. Dit verwijst naar de vlag maar ook naar hun leider, prins Willem van Oranje. De Nederlandse driekleur werd een symbool van vrijheid, ook toen de kleur oranje werd vervangen door rood. Dit is de reden waarom Nederlanders op feestdagen de oranje wimpel boven de nationale vlag mogen voeren.
Voor Nederland is water heel belangrijk. Een groot deel van het land ligt onder zeeniveau. Om het water buiten te houden zijn er indrukwekkende projecten vormgegeven zoals de Afsluitdijk en de Deltawerken. Door de klimaatverandering ontstaan er echter steeds vaker droogteperiodes waarin een watertekort ontstaat.
De tijd vliegt voorbij De tijd heelt wonden Mensen worden ouder We raken dierbaren kwijt Gedachten aan vervlogen tijden Dwarrelen door je hoofd Geef vervlogen tijden terug aan het verleden En richt je op het maken van nieuwe herinneringen
Worstelen met je gezondheid Worstelen met je verleden Worstelen met je omgeving Worstelen met je identiteit Worstelen met je gevoelens Worstelen met jezelf En iedere keer weer bovenkomen
Volgens vele buitenlanders is Nederland een culinaire woestijn.
De rillingen lopen ze over de rug als ze geconfronteerd worden met Nederlandse lekkernijen als haring en drop.
Bied je toeristen dit aan dan kun je een antwoord verwachten als: “Are you trying to poison me?”
De kleurrijke en zoete verleiding van toverballen.
Welk kind werd er niet door betoverd?